Parés Baltá

 

Biodynamiske vine & cavaer høstet ved håndkraft

 

Parés Baltá er et familieejet hus beliggende i regionen Penedès i det nordøstlige Spanien, nærmere betegnet i Catalonien. Vinhuset har en lang historie, der går tilbage til 1790, hvor de første vinstokke blev plantet omkring vingården. Den nuværende families historie går tilbage til 1978, hvor Joan Cusiné Hill overtog vingården. Han kom selv fra en familie, der dyrkede vin og selv i en alder af 80 år kunne han ses på markerne omkring vingården. I dag drives Parés Baltá af tredje generation af familien Cusiné, som nu driver vingården. 

 


De to ønologer, Eléna Jiménez og Marta Casas, er hovedaktørerne for udformningen af husets vine og cavaer. Stilen er på en gang tradionel og moderne, men altid med udgangspunkt i det biodynamiske og altid med respekt for frugten og vinproduktionen. 

 


En biodynamisk og naturligvis vin er fremtillet med en minimal indgriben, dvs. menneskelig, kemisk og teknologisk. Det gælder både for druer og i selve vinfremstillingen. Ud over familien Cusiné huser vingården også en gedeflok, som bidrager til naturlig befrugtning af jorden samt bier, der hjælper med at bestøve. 

 

 

Alle de spanske cavaér, som vi har fra huset kommer fra druer, der dyrkes på 5 vingårde i Penedès. For at sikre den bedst mulige kvalitet sker høsten via håndkraft. Desuden sker vinificeringen (den proces hvorved druesaft gærer og bliver til vin) efter den traditionelle metode ”Méthode Champenoise”. Vi kan især anbefale Cava Blanca Cusiné 2012 - En Uovertruffen Grand Reserva Cava eller den flotte Cava Pink, som er en mere frugtig cava med smag af røde bær, og noget mere frugtsødme. Indbydende frisk, lette små bobler og en lækker lys rosé farve. 

 

 

Vi har også en lækker hvidvin fra Parés Baltá - Blanc de Pacs til kun 119 kr. pr. flaske ved køb af 6 flasker - med friskhed og spændstighed kombineret med en dejlig frugt i form af modne hvide frugter som pære og æble. Eller prøv rødvinen Indigena 2019, lavet på Garnacha druen. Og sidst men ikke mindst kan vi også byde på Ros de Pacs eller "Smagen af forår", som huset selv kalder denne dejlige rosé.