Cariñena

 

Cariñena er et lille vinområde beliggende i Zaragoza provisen et par timers kørsel nord-øst for Madrid. Cariñena fik sin status som D.O tilbage i 1932 og er oprindelsesstedet for druen Carignan som området er blevet kendt for. Det er af de ældste beskyttede officielle vinområder i Spanien og Europa. Vindyrkningen startede tilbage i middelalderen, men har taget fart i 1990'erne, hvor man lagde stilen om fra alkoholtunge crianzer til med unge frugtige vine, som passer bedre til det europæiske vinmarked. 

Vinmarkerne ligger i mellem 400 meter og 800 meters højde. Det kontinentale klima med ekstremt varme somre og kolde vintre samt store temperatur forskelle mellem nat og dag bidrager til en god syrebalance og til at tæmme alkohollen i vinen. 

Cariñena har siden 1990'er drevet en stil med rødvine produceret ved carbonic maceration, som giver frugtige lette vine lav på tanniner. Rosevinene produceret ofte på garnache druen 

Hvidvinsdruerne er garnacha blanc og chardonnay.

Godkendte og de meste anvendte rødvinsdruer i D.O Carñena er Cabernet Sauvignon, Garnacha Tinta, Cariñena (Mazuela), Monastrell og Tempranillo
For hvidvinenes vedkommende er de mest bruge og godkendte druer Chardonnay, Garnacha Blanc, Macabeo og Moscatel de Alejandría, der anvendes til at lave fantastiske desertvine med. 

 

Vinstokken arbejder sommen Bodegas Care fra området. Læs mere om Care her