El Soleado

 

Varme somre & kolde vintre giver spændende og smagfulde vine

 

Det er nu fjerde generation, som med stor entusiasme og en innovativ indstilling står bag vinproduktionen i kooperativet El Soleado, som har vinmarker i en del vinområder i Spanien. Vi har 2 vine fra det spændende og nyeste D.O. klassificerede vinområde i Spanien, do Ribera del Jucar beliggende i den store Castilla La Mancha. Området har typisk sandet lerholdig jord, der holder godt på regnvandet.

 

Vinmarkerne ligger på bredden af floden Jucar, der også er med til at give næring til vinstokkene. Man oplever varme somre med temperaturer på godt over 40 grader, samtidig med at man kan opleve kulde og minusgrader om vinteren. Køligheden kommer bl.a. af de forholdsvist højt beliggende vinmarker, der ses i op til 750 m over havets overflade.

 

De accepterede røde druer typiske for Ribera del Jucar er Cencibel (Tempranillo), Cabernet Saugvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Petit Verdot og Cabernet Franc. De hvide druer er Moscatel de Grano Menudo og Sauvignon Blanc. 

 

Vi har valgt to vine fra dette vinhus, der virkelig giver bang for your buck eller value for money om du vil. Den ene er Linda Mammy, som består af 100% af Cabernet Franc druen og man får et Bordeaux´sk vibe på denne vin. Masser af moden frugt og peber på en fin fadbund, da den har lagret få måneder på nye franske fade.