El Soleado

 

Kooperativet El Soleado har vinmarker i en del vinområder i Spanien. Vi har 2 vine fra det spændende og nyeste D.O. klassificerede vinområde i Spanien, Ribera del Jucar beliggende i den store Castilla La Mancha. Området har typisk sandet lerholdig jord, der holder godt på regnvandet. Vinmarkerne ligger på bredden af floden Jucar, der også er med til at give næring til vinstokkene. Man oplever varme somre med temperaturer på godt over 40 grader, samtidig med at man kan opleve kulde og minusgrader om vinteren. Køligheden kommer bl.a. af de forholdsvist højt beliggende vinmarker, der ses i op til 750 m over havets overflade.

 

De accepterede røde druer typiske for Ribera del Jucar er Cencibel (Tempranillo), Cabernet Saugvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Petit Verdot og Cabernet Franc. De hvide druer er Moscatel de Grano Menudo og Sauvignon Blanc. 

 

Vi har valgt to vine, der virkelig giver bang for your buck eller value for money om du vil. Linda Mammy består 100% af Cabernet Franc druen og man får et Bordeaux´sk vibe på denne vin. Masser af moden frugt og peber på en fin fadbund, da den har lagret få måneder på nye franske fade.