Terra d`Art

 

Bæredygtig og biodynamisk vinproduktion

 

Hvorfor tage på ferie til det sydøstlige Spanien? Costa Blanca, sommer og sol, kridhvide strande og krystalklart hav? Ja ok, det tager vi med! Men hvad med at tage en slapper fra strandlivet og søg ind i landet og Valencia regionens højland? 

 

Hvad kan man lave der, spørger du nok nu? Bueño, hvad med at søge tilflugt fra varmen i de køligere og højere luftlag, mens du indtager egnens tapas og nyder et køligt glas fra vinhuset TERRA D´ART? Den lille familieejede bodega beliggende i naturskønne Valle de Ahillas er ”vores” hus i D.O. Valencia, som hører til blandt de rigtige gode spanske vindistrikter. Vinhuset så dagens lys i en garage tilbage i 2002 i det spanske vinområder Valencia. Deres filosofi er meget klar omkring kultiveringen og fremstilling af valencia vin, som bunder i bæredygtighed og biodynamiske principper. 

 

Her har vi fundet en familie med passion for at dyrke vinmarkerne, men vigtigst af alt – passion for det lokale, de lokale og spanske druer, og ikke mindst økologisk bæredygtig produktion. I spidsen for herlighederne står den sympatiske ønolog og vinbonde Juan José Martinéz Palmero. Han står på skuldrene af familien og holdet, der arbejdsomt og indædt får vredet højkvalitetsvin ud af markerne beliggende i op til 1200 meter over havet. 

 

Vinene repræsenterer på hver sin vis druerne der trives i regionen og har historie i området. Juan José ryster posen og blender overlegent med andre spanske druer, der ikke nødvendigvis har herkomst i D.O. Valencia, men som bidrager til kompleksiteten og smagsnuancerne i vinene. Lige pt har vi valgt hvidvinen Flor de Ahillas Blanco, Rosévinen Rosado med garnacha rosado - en virkelig lækker rosado vin & ikke mindst en god spansk rødvin Tinto i vores udvalg af spansk vin. Vi har lækker mange gode spanke vine, bl.a. spansk rødvin, spansk rosevin, spanske hvidvine & spanske rødvine. På vores hjemmeside finder du flere spansk vin tilbud. 

 

Vinen tappes på flaske hos Terra Dárt

Vinfremstilling hos Terra Dárt

Vindruerne gøres klar til vinproduktion hos Terra Dárt

Vinproduktion hos Terra Dárt