Cava Blanca Cusiné 2012 - Penedés

Stykpris v/ 1 stk. 279,00 DKK

Stykpris v/ 3 stk. 259,00 DKK 279,00 DKK


75cl / 11,5 % alkohol

 

Velegnet til: Aperitif, dessert, Seafood

Land: Spanien
Region: D.O. Penedés
Drue: 81 % Xarel-lo, 10% Pinot Noir, 9% Chardonnay, alle biodynamisk dyrkede
År: 2012
Lagring: Metóde Tradionelle, 2. gæring på flasken i 80 mdr. Grand Reserva

 

Grand Reserva Cava. Den tradionelle Xarel-lo drue kombines med 2 andre historiske druer indenfor mousserende vine - Pinot Noir og Chardonnay, begge dyrket på vingårdens højest beliggende marker 700 m. o.h. Dyb, mørk gul i farven, der afspejler den lange lagringstid. Intens duft af tørrede frugter, toastede noter og hints af frugtkompot. Intens smag med elegant syre og igen toastede noter og tørrede frugter. Ren nydelse. Serveringstemperatur: 6-8 ºC.


stk.

Læs mere...

Om vinen

2 klassiske Champagne druer blandes her med 1 klassisk cava drue, og man ender med en både frisk og rund smag, præget af et lækker smør-agtigt brioche udtryk. Man får syre og friskhed fra Chardonnay og Xarel-lo, mens Pinot noir vinen er lagret på franske fade med 3 gange ugentlig batonnage (omrøring). Det er med til at give struktur og noter af brioche og en cremet lang finish. Alle husets vine og cavaer er biodynamisk fremstillet. 

Denne cava er en af 5 fra huset Parés Baltá, vi har i vores sortiment. 

Vin-anmeldelse

93 point i Penin Guiden. 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.

 

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Om regionen

Penedés er et af de største vinområder i Spanien og nok mest kendt for cava produktion. 95% af al cava dyrkes i Penedés, mens resten dyrkes på små parceller i bl.a Rioja, hvor man i stedet anvender betegnelsen D.O. Cava. Således favner D.O. Cava 5 forskellige geografiske områder, hvoraf D.O. Penedes altså udgør langt den største. 

Om huset

Parés Baltá er et familieejet hus med en lang historie, der går tilbage til 1790. Huset nævnes som et af de vigtigste i Penedés. Bæredygtighed har fra starten været et grundlæggende præmis for al produktion og siden 2012 er alle vine og cavaer fremstillet biodynamisk. De to ønologer, Eléna Jiménez og Marta Casas, er hovedaktørerne for udformningen af husets vine og cavaer. Stilen er på en gang tradionel og moderne, men altid med udgangspunkt i det biodynamiske. 

Udover Penedés har man vinhuse i både, Priorat og Ribera del Duero. 

Om druen

I dette tilfælde 3 forskellige druer med overvægt af Parellada. Parellada giver fine blomsternoter til cavaen, mens Macabeu giver frugtighed og Xarel-lo struktur og syre. De er de 3 mest klassisk anvendte druer til cavaproduktion i Penedés. 

Vinhuse Parés Baltá
Region Penedés
Vin til mad Aperitif, Dessert, Ost, Skaldyr