Sangenis i Vaque

Håndhøstet kvalitetsvin fra Priorat

 

Sangenís i Vaqué er et lille familieejet vinhus i hjertet af Priorat. Familien dyrker selv druerne og høster dem i hånden. Sangenis i Vaque blev grundlagt i 1978, hvor ægteparret Pere Sangenís and Conxita Vaqué startede med at plante nye vinstokke i vindistriktet Priorat. Kulturen for vinfremstillingen i dette område går helt tilbage til 1700-tallet, hvor de dog kun dyrkede druerne, men ikke lavede vin.

 

Vingården har til huse på Piazza Catalunya i Porrera, hvor også Peres morfar helt tilbage i 1886 og frem til hans død producerede vin i bygningens kælder. Vingården dækker over 1300 hektarer og nogle af de gamle vinstokke på markerne er mere end 90 år gamle. Hoveddruerne er Garnatcha og Cariñena og hører til blandt de bedste priorat rødvine.  De producerer årligt ca 25.000 flasker og har høstet flere priser. 

 

Vinstokkene vokser på stejle skråninger og høsten foregår af samme grund manuelt, hvilket samtidig sikrer en meget høj kvalitet. Vi kan flere virkelig lækre Rødvine fra Sangenis i Vague. Alle tre Priorat vin kommer med vores varmeste anbefalinger:

 

Lo Bancal de Garnatxa - Den unge stil lavet på 100% Garnacha  druer  

Vall Por 2018 - Den klassiske Priorat rødvin laven på et blend af de lokale druer

CLOS MONLLEÓ 2005 Reserva - Absolut eksklusiv rødvin lavet på 80 år gamle stokke.


 

Området Catalunya Square in Porrera

Vinhøst hos Sangenis Y Vague

Vindruer klar til vinproduktion hos Sangenis Y Vague

Vinmarkerne hos Sangenis i Vague