Læs mere...
Om vinen
Vinen har en fin lys rød farve. Intens aromatisk med masser af blomst og jordbærduft. 1. gæring er kort ved lav temperatur. Dernæst gærer de 3 forskellige druer ved 16 grader i hhv. 22, 23 og 29 dage. Gæringen stoppes for at sikre et vist restsukker niveau.
Om landet
Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.
Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.
Om regionen
D.O. Penedés.
Om Huset
Parés Baltá er et familieejet hus med en lang historie, der går tilbage til 1790. Huset nævnes som et af de vigtigste i Penedés. Bæredygtighed har fra starten været et grundlæggende præmis for al produktion og siden 2012 er alle vine og cavaer fremstillet biodynamisk. De to ønologer, Eléna Jiménez og Marta Casas, er hovedaktørerne for udformningen af husets vine og cavaer. Stilen er på en gang tradionel og moderne, men altid med udgangspunkt i det biodynamiske. Udover Penedés har man vinhuse i både, Priorat og Ribera del Duero.
Om druen
Garnacha er hoveddruen og som omtalt andetsteds, er frugtsødmen klart tilstede i vinen. Syrah druen bidrager med en let krydret smag og et lille tanninbid. Endelig giver Cabernet Sauvignon lidt ekstra blød frugt og balance.
Vinhuse | Parés Baltá |
Region | Penedés |
Vin til mad | Fisk, Salater |