Læs mere...
Om vinen
Tekst under udarbejdelse.
Vin-anmeldelse
Tekst under udarbejdelse.
Om landet
Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.
Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.
Om regionen
D.O. status blev først opnået i 2003, men man har lavet vin i området i århundreder. Pænt højt beliggende i det centrale/østlige Spanien, betyder at mange vinmarker ligger i højderne omkring 600-700 m. over havet.
Typiske druer for området er blandt de spanske Bopal & Tempranillo, men også Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Syrah anvendes hyppigt.
Om huset
Kooperativ El Soleado har vinmarker i en del vinområder i Spanien.
Om druen
Cabernet Franc druen er især kendt i det franske og Bordeaux området specielt, som blødgørende drue til Cabernet Sauvignon. Den står nu fremragende alene også og giver ofter markante, men elegante vine, med kendetegn i duft og smag som hindbær,ribs, tobak/røget og eukalyptus.
Vinhuse | El Soleado |
Region | Ribera del Jucar |
Vin til mad | Okse, Ost, Pasta, Tapas |