Udsolgt

Ahillas Tinto - Valencia

Produktet er udsolgt.

Stykpris v/ 1 stk. 179,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 149,00 DKK 179,00 DKK


75 cl / 13,5% alkohol

 

Region: Valencia
Drue: Bobal, Tempranillo, Mencía, Marselans, Graciano, Garnacha
År: 2018
Lagring: 12 mdr på 75% franske og 25% amerikanske fade. 
Velegnet til: Lam, Fjerkræ, Lyst Kød 

 

Man forbinder typisk Valencia med varme vine, høj alkohol og masser af sødme. Derfor er denne vin ekstra spændende. Vinmageren har anvendt spanske druer, og druer man typisk vil anvende længere nordpå, som eksempelvis Mencía druen. Her får du en tempereret vin, medium alkoholgrad, flot syre sammen med saftig mørk frugt.



Læs mere...

Om vinen

Hele 6 druevarianter indgår. Tanken er igen fokus på lokale og spanske druer. Efter alkoholisk gæring i ståltanke ved 24 grader, kommer vinen på fad i 12 mdr, på 75% franske fade og 25% amerikanske fade. Efter 6 mdr yderligere i flasken, frigives vinen. 

 

Vin-anmeldelse

 

4,2 på Vivino baseret på 29 bedømmelser

 

Om landet

 

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Om regionen

D.O. Valencia, udnævnt helt tilbage i 1932. Her dyrkes godt 13000 hektar vinmarker. Der dyrkes mange forskellige druer, men Merseguera er dominerende blandt de hvide vine. Bobal, skal også fremhæves som en udbredt lokal drue, der bruges i både røde og "rosados", rosévinene. 

I regionen Valle de Ahillas, hvor Terra d´Art har til huse, har man i mange århundreder dyrket jorden helt fra da området var under nordafrikansk indflydelse. Der dyrkes den dag i dag mange forskellige afgrøder i området. 

 

Om Huset

Bodegaen Terra D´Art, startede i 2002 med produktion af få flasker produceret i garagen hos den dengang 18 årige Juan José Martinéz Palmero. 

Fra starten var filosofien klar. Man ønskede at lave vin på druer fra den Iberiske Halvø. Derfor har man nu egne vinmarker med lokale og spanske druer som Tinta de Toro (Tempranillonavnet i Tore), Tempranillo, Mencía, Prieto Picudo, Graciano, Garnacha, Monastrell. Alle druer er dyrket økologisk. 

Om druen

Hele 6 druer indgår i sammensætningen af denne helt særegne vin med Bobal som den dominerende. Bobal giver som oftest opulente, mørke og kraftige vine. De 6 druer er: Bobal, Tempranillo, Mencía, Marselans, Graciano og Garnacha. Alle dyrket økologisk på vinmarker der er beliggende 840 - 1200 moh. 

Region Valencia
Vin til mad Fisk, Pasta, Salater, Tapas