Læs mere...
Om vinen
Tekst under udarbejdelse.
Vin-anmeldelse
4,1 på Vivino for årgang 2015.
Om landet
Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.
Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.
Om regionen
Tekst under udarbejdelse
Om huset
Et sandt familiefirma, der i mange år har dyket jorden i Montsant, omkransende Priorat. På den lille vingård, Mas de les Vinyes, har de lavet vin de sidste godt 20 år, men familien har en lang tradition med frugttræer, olivenlund og dyrket nødder. Passionen for vindyrkningen har nu overtaget fuldstændig og kærligheden til lokale druer som Garnatxa, Cariñena og Macabeu er stor. Familien kombinerer disse med fransk inspiration, hovedsageligt i form af Cabernet Sauvignon, men også Merlot og Syrah.
Om druen
Tekst under udarbejdelse
Vinhuse | Mas de les Vinyes |
Region | Montsant |
Vin til mad | Okse, Ost, Vildt |