Bodegas Farina

Elegance og respekt for råvarene er altid i fokus

 

Det er altså en fornøjelse at arbejde med et af de ældste og mest velrenommerede familieejede vinhuse i Toro regionen. Bodegas Fariñas blev grundagt tilbage i 1942 af Salvador Fariña i den lille landsby Casaseca de las Chanas, 30km fra Toro og med en idylisk beliggenhed ved floeden Duoro.

Det blev starten på de bedste vine i Toro, selvfølgelig lavet på tempranillo-druen, Tinta de Toro. Fariñas vine er karakteriseret ved elegance og respekt for området og råvarene og faktisk tilskriver man familien Fariña meget af æren for at Toro opnåede D.O status i 1987.


I dag har Bodegas Farina mere end 300 hektar vinmarker og har desuden et partnerskab med andre vinfamilier, som deler samme filosofi og hver vinbonde følger detaljerede instruktioner og rådgivning fra Fariña familien. På den måde sikres en ensartet kvalitet. 


3. generation af Fariña familien, Manu Fariña, styrer idag med sikker hånd produktionen, hvor man tilstræber at lave vine der først og fremmest er elegante i stilen, dæmpede i sin tanninstruktur og frem for alt inkorporerer Toro´s specielle terroir og druesort, Tinta de Toro. Modsat andre producenter høster man tidligt, hvilket er med til at karakterisere Fariñas helt egen stil med lavere alkoholprocent end mange andre af egnens vine, hvilket giver utroligt balancerede vine. Vi kan anbefale Candelero Crianza, en virkelig lækker Crianza rødvine, en toro crianza tempranillo vin lavet 100% på Tempranillo druen. 


Bodegas Farinas var de første til at introducere temperatur kontrollerede ståltanke under jorden. Her kan både temperaturen og fugtigheden styres. Vingården anvender oftest franske og amerikanske egetræsfade, men familien Fariña eksperimentere også med andre egetræstyper og har bl.a. opnået interessante resultater med rumænsk eg. Idag har vingården mere end kapacitet på mere end 16.000 liter. 

 

Manuel og Manu foran Bodegas Farinas vintønder

Vinproduktion hos Bodegas Farina

Området omkring Bodegas Farina

Området omkring Bodegas Farina og floden Duoro