Petit Blanco de Matasnos 2020

Stykpris v/ 1 stk. 209,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 189,00 DKK 209,00 DKK


75 cl / 14 % alkohol

 

Velegnet til: Fiskretter, lyst kød, pasta

 

Land: Spanien
Region: D.O TIERRA DE CASTILLA Y LEÓN
Drue: 33% Viognier, 26% Chardonnay, 28% Verdejo, 13% Albillo Mayor
År:  2020
Lagring: 50% på store 500 l fade og 50% på egne gærrester. 

Et dejligt blend af druerne Viognier, Verdejo, Chardonnay og Albillo Mayor. Alle druer har lagret på store fade og på sine gærrester. 50% på fade og 50% på sine gærrester i ståltanke. Citrus i næsen, med abrikos, pære og ananas. Herudover honning og et touch af balsamico. Mange smagsnuancer som tropiske frugter, sødme, men også en smule grape og let toasted smag. Lang fyldig eftersmag, høj viskositet, og mineralitet til slut. 


stk.

Læs mere...

Om vinen

Huset laver 2 hvidvine, hvor Petit Blanco de Matasnos er lillebror til Blanco de Matasnos. 3 af druerne er gengangere, Viognier, Chardonnay & Verdejo. Petit Matasnos har endvidere Albillo Mayor i blendet - en lokal drue fra Ribera del Duero, der bidrager med aroma, fylde, frugtighed og fin syre. Når den fadlagres tiltager den i kompleksitet og fylde. Og fadlagring sammen med lagring på sine gærrester er lige nøjagtig det alle druerne gennemgår. 50 % af druearten fadlagres på store 500 liters nye franske fade og 50% lagres i ståltanke på sine gærrester. Samme procedure for hver drue.  

Vin-anmeldelse

4,2 på Vivino for årgang 2020

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Om regionen

Tekst under udarbejdelse

Om huset

Tekst under udarbejdelse

Om druen

Utroligt vellykket blend bl.a. indeholdende Albillo Mayor, der er en lokal drue og som nu indgår i tilblivelsen af hvidvin i Ribera del Duero. Indtil for ganske kort tid siden, godkendte man ikke hvidvine i regionen, men efter lang tids ønske har branchekommisionen for DO Ribera del Duero godkendt fremstilling af hvidvin. Dog skal vinen indeholde minimum 75% Albillo Mayor.

Vinhuse Bosque de Matasnos
Region Ribera del Duero
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Pasta, Salater, Skaldyr