Læs mere
Om druen
Hoveddrue i den spanske region Rueda.
Verdejo kæmper mod albariñodruen om at være Spaniens hvidvinsdrue. Druen er aromatisk og har ofte en duft af laurbærblade. Af smagsnoter finder man pære og honning, men også en nøddeagtigsmag.
Om regionen
170 kilometer nordvest for Madrid finder man hvidvinsdistriktet, Rueda.
Jorden har et højt stenindhold og er derfor luftig og veldrænet. Samtidig er kalkindholdet højt hvilket gør området ideelt til hvidvinsdyrkning. Hoveddruen i området er verdejodruen, men i senere år er man begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Vine fra Rueda er oftest sprøde med en høj syre, med en smag af grønne æbler, græs og mineralitet.
Om landet
Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.
Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.
Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.
Region | Rueda |
Vin til mad | Fisk, Skaldyr |