Cillar de Silos

Håndkraft og kvalitetstjek

 

Vinhuset Cillar de Silos blev officielt grundlagt i 1994 af Amalio Aragón. Opstarten af vinhuset startede dog faktisk tidligere helt tilbage i 1970, hvor Amalio gik med drømmen om at han en dag kunne lave sin vin i hans egen landsby, derfor begyndte han og opkøbe land hos nabo vingårde.

 

Den første vinhøst kom i hus i 1995 og i dag drives Cillar de Silos af Amalios 3 børn – Roberto, Óscar& Amalia. 

 

Den mest kendte drue i Ribera Del Duero er Tempranillo drue. En lokal drue, som har hersket i området nærmest altid. Tempranillo er en af de mest brugte druer i spanske vin og i mere end halvdelen af D.O´erne er Tempranillo druen repræsenteret. Vinhøsten foregår hvert år med håndkraft og stokkene kvalitetstestes derfor grundigt.

 


Vinene fra Cillar de Silos er karakteriseret ved at være godt struktureret og velbalanceret med en intens farve og en fantastisk aroma. Dette skyldes bl.a. At der i området opleves både hårde vintre og varme somre og et moderat regnfald. Prøv Joven De Silos - En rødvin, som ikke lagret på tønder eller i flasken, og derfor beholder sin intense friskhed og rene frugtkarakter

 

Grundlæggeren Amalio

Stensætning på Vinmark

Vinkælder hos Cillar de Silos