Taylor’s 2003 Vintage Port

799,00 DKK


75 cl / 20% alkohol

 

Velegnet til: Desserter eller for sig selv

 

Land: Portugal
Region: Duoro
Drue: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz og Tinta Barroca
År: 2003
Lagring:

 

En top vintage portvin fra et af de bedste portvinshuse i verden. Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, som er særdeles velegnet til desserter eller som et glas efter et godt måltid mad. Den er drikkelig efter 4-5 år, men kan først virkelig kan nydes efter 15-20 år - dvs ligenu! 

Bemærk topkarekter i 2008, 100 point af Robert Parker v/The Great Wall of China, Black Tie Dinner 2008, men fik eks. også 97 point på www.gismondionwine.com 2008 og 98+ point af Robert Parker i Wine Advocate 2005


stk.

Læs mere...

Om vinen

Tekst under udarbejdelse

Vin-anmeldelse

Tekst under udarbejdelse

Om landet

Som vinland er Portugal i nyere tid mest kendt for deres portvin, men i mange år blev der også solgt store mængde rød- og hvidvin i Danmark. Men hvor andre lande har været gode til at markedsføre sine vine og ændre produktionsmetoderne for at øge kvaliteten har Portugal gamle produktionsmetoder. Først inden for senere op har de indset at man skal ændre stil for at kunne sælge vin uden for landets grænser.

Hvor salget af rødvin og hvidvin fra Portugal er gået ned ad bakke, er salget af portvin stødt stigende. Her i Danmark har man inden for de seneste år virkelig fået øjnene op for hedvinen, hvor salget er steget markant.

 

Om regionen

Tekst under udarbejdelse

Om huset

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

Om druen

Tekst under udarbejdelse