Læs mere...
Om vinen
Ekstrem mørk i farven, og en oplevelse at sætte næsen til glasset. Du får en tung duft af chokolade, ristet kaffe, blomme, blåbær, figner, muskatnød, kryddernellike og skovbund. Smagen er fyldig og varm med en lækker bund af fad fra de franske fade, hvorpå vinen har ligget 24 måneder. Intens, men også juicy smag, der ender med en lang blød og let krydret eftersmag.
Vin-anmeldelse
Om landet
Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.
Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.
Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.
Om regionen
Tekst under udarbejdelse
Om huset
Tekst under udarbejdelse
Om druen
Tekst under udarbejdelse
Vinhuse | Bodegas Vinaguarena |
Region | Toro |
Vin til mad | Lam, Okse, Ost, Svinekød, Tapas |