Konfirmation 2020

 

Det er ikke en nem opgave at ramme den helt rigtige vin til konfirmationen og konfirmationsbordet. Maden er tit sammensat af mange forskellige retter, og vælger man eks. kun 1 vin til hovedretten, skal man helst ramme alles smag. Endelig skal der købes rigeligt ind, så man ikke løber tør - så prisen skal helst være skarp.

Alt til konfirmationen

Uanset om du skal holde en anderledes konfirmation, borgerlig konfirmation, humanistisk konfirmation, non konfirmation eller en helt traditionel konfirmation så kan vi hjælpe dig med at få styr på et af de mange vigtige punkter til konformationen. Der er rigtig mange ting du skal have styr på, men du kan roligt lade indkøbet af vinen til konfirmationsmiddagen være i gode hænder hos os. På den måde kan du koncentrere dig om festlokaler, borddækning, borddekorationer til konfirmation, blomsterdekorationer til konfirmation, konfirmationsgaver og alt det øvrige konfirmationspynt. 

Få styr på mad & drikkevarer

Ud over alle de mange andre konfirmationsforberedelser skal der naturligvis også være et stort fokus på mad og vin, herunder den bedste velkomstdrink. Det skal naturligvis være en frisk velkomstdrink, som passer til alle. Til en rigtig god konfirmationsmiddag hører naturligvis også lækre vine. Vores speciale er spansk vin, herunder spansk hvidvin, spansk rødvin og spansk rosévin. 

Konfirmationsmiddag - Velkomstdrink

En god velkomstdrink er den perfekte start på konfirmationen. Uanset om du ønsker en billig velkomstdrink til mange, den bedste hvidvin, måske en lækker Albarino hvidvin, en nem velkomstdrink med rosevin eller en velkomstdrink med portvin kan vi være dig behjælpelig. Vi giver dig her muligheden for at kombinere nogle af vores vine og sammensætte dem, så de passer perfekt til den menu I har valgt. En klassisk starter og velkomstdrink er en spansk cava. Vi har valgt en tør af slagsen, der står frisk, skarp og sprød. Alternativt kan vi tilbyde en Vermouth, der i øjeblikket hitter stort i Spanien på barer og caféer. Den har en lækker cremet smag af rosmarin, fennikel og timian. Sødme og en fantastisk let bitterhed i eftersmagen. 

 

 

Konfirmationsmiddag - Forret

Vinen til forretten afhænger af menuen.  Første ret skal have selskab af den helt rigtige vin. Forretter er sædvanligvis lette, skal kun mætte kun og kun vækker appetitten og blot gøre smagsløgene klar til hovedretten. Til forretten kan vi anbefale en lækker hvidvin No 12, lavet på Albariñodruen. Den kan bruges til alle fiskeretter og endda til lyst kød. Den anden hvidvin, Blanco Sobre Lias, er lettere og mere sommerlig i stilen og kan både gå til alle lette forretter samt nydes alene - evt til velkomstdrink, til de der ikke foretrækker cava.

 

Konfirmationsmiddag - Hovedret


At finde den rigtige vin til maden kan være en jungle at finde rundt i, men til en god konfirmationsfest hører naturligvis også kvalitetsvine. og det behøver faktisk ikke at være så svært at finde en god vin, der passer perfekt til menuen og dermed gør madoplevelsen 1000 gange bedre. Til hovedretten har vi valgt en Tinto Sobre Lias - i famile med hvidvinen og fra samme hus. Den er indbydende frugtig og let i stilen og går til de lette hovedretter og lyst kød. Den anden rødvin, Cercium, fra det nordlige Spanien, er en anelse mere kraftig i stilen og med lidt mere fadlagring. Derfor går den også perfekt til oksekødet. Ønsker man en flaske, hvor rødvinen skal mere i højsædet, eventuelt til rib eye kvalitet oksekød, vil vi anbefale en Candelero Crianza fra Toro. Den har 12 mdrs fadlagring, og har frugtpower der matcher det røde kød fantastisk godt. 

 

 

 

Vi ønsker alle konfirmander et stort tillykke og en fantastisk konfirmationsfest.