Ribera del Duero. Et af de mest kendte og velrenomerede vinområder i Spanien. Man fik sit D.O. i 1982, men man har fundet levn af vinproduktion helt tilbage fra romernes herredømme for over 2500 år siden, og det er der en grund til. Forholdene er ideelle til at lave vin. Først og fremmest er de ekstreme.
Kolde, lange vintre (for Spanien!), hvor temperaturen kan falde til langt under frysepunktet og tørre, varme sommerperioder. Det giver tid til at druerne modnes langsomt med stor kvalitet. Jordbunden består af en blanding af leret jord, kalk, og sten. Leret hjælper med at holde på vandet og giver næring til vinstokken, og kalksten og sten giver struktur til druen.
Regionen er placet højt i det man kalder "Meseta Central". En kæmpe højslette, hvor nogle af vinmarkerne er placeret over 1000 m over havets overflade. I dalforløbet løber floden Duero, der giver næring til hele området.
Tempranillo! De fleste der kender spansk vin, kender hoveddruen i Spanien. Også kendt som Tinta del Pais eller Tinto Fino, udgør den også hoveddruen i Ribera del Duero. Typisk vil der indgå enkelte blandingsdruer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec eller Garnacha. Interessant er det også, at hoveddruen blandt de hvide druer er Albillo Mayor.