Tradition & Innovation - Ramon Roqueta
Roqueta-familiens historie er lang historie om en familie af vinmagere. Roqueta familiens start på vin produktionen kan spores tilbage til det 12. århundrede, specifikt til år 1199.
Historien er tæt forbundet med lokalhistorien i regionen Bages, som ligger i provinsen Barcelona. I Bages har man dyrket vinmarker siden romertiden. Ifølge de ældste dokumenter, der er blevet bevaret til dato, blev der allerede i 1199 produceret vin på Masia Roqueta-gården, som ligger i byen Santa Maria d'Horta d' Avinyó. I dag findes der på gården stadig spor fra over otte århundreder dedikeret til vinfremstilling, såsom presser, stenkar og tønder.
I slutningen af det 19. århundrede lagde Ramon Roqueta Torrentó grundlaget for det der i dag er er kendt som vinhuset Ramon Roqueta. Det gjorde han i 1898, da han flyttede til Manresa, hovedstaden i Bages-regionen, og grundlagde Ramon Roqueta (DO Catalunya), den første af familiens vingårde. Senere grundlagde familien flere vingårde, som I dag drives under i familien skød under navnet Roqueta Origen.
Familiens dedikation vin er blevet videregivet og har blomstret i generationer. Den er drevet af en passion for at udtrykke identiteten af hver enkelt vingård og de karakteristika for de vinområder, hvor vinstokkene vokser. Roqueta stræber efter at kombinere respekt for tradition med innovation, hvilket deres vine bærer tydeligt præg af.