Læs mere...
Om vinen
Spændende hvidvin lavet på Treixadura, Godello, Caino Blanco og Torrontes fra D.O. Ribeiro i Galicien. Du får en sprød hvidvin med dejlig fylde og velafbalanceret syre lavet på vinstokke med en gennemsnitlig alder på 25 år.
Vinestokkene er dyrket på de stejle skråninger i Ribeiro i Galicien.
Serveringstemperatur: 6-8 ºC
Vin-anmeldelse
Om landet
Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.
Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.
Om regionen
Ribeiro er et historisk vinområde beliggende i den nordvestlige del af Spanien i regionen Galicien. Navnet "Ribeiro" betyder bogstaveligt talt "kyst" på galicisk, og det hentyder til områdets placering langs floden Miño, som skaber et smukt landskab med terrasserede vinmarker og frodige dale. Vinproduktionen i Ribeiro kan spores tilbage til romerske tider og har en lang og rig historie.
Druerne dyrket i Ribeiro omfatter hovedsageligt lokale sorter såsom Treixadura, Torrontés, Godello, Loureira og Albariño til hvide vine samt Sousón, Brancellao og Caiño til rødvine. Disse druesorter trives i det maritime klima og det frugtbare jordbund, hvilket giver vine med friske frugtaromaer og levende syre.
Om huset
Tekst under udarbejdelse
Vinhus | Adega Manuel Formigo |
Drue | Caiño blanco, Godello, Torrontes, Treixadura |
Region | Ribeiro |
Vin til mad | Fisk, Fjerkræ, Salater, Skaldyr |