Traca i Mocador Negre

Stykpris v/ 1 stk. 209,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 189,00 DKK 209,00 DKK


75 cl / 15,5% alkohol


Region: Montsant
Drue: Garnacha (60%), Merlot (10%), Samsó (10%), Sirah (10%), Cabernet Sauvignon (10%)
År: 2015
Lagring: 6 mdr på franske fade. 

Velegnet til: Okse, Vildt, Modne Oste 

 

Tankerne går mod Priorats notoriske vine, når man nyder denne rødvin - Traca i Mocador - fra Montsant, der omkranser Priorat. Mindre kendt D.O., men med ligheder og ikke mindst med vine i en mere prisvenlig katagori. Huset har begået et lille mesterværk  med dette blend af typiske druer fra området koblet med mere klassiske druetyper. Sødme fra garnache og merlot og krydrede noter fra Sirah og frugten fra Cabernet Sauvignon på en diskret fadbund, går hånd i hånd med skifer jordbund og mineralitet. 4,1 på Vivino for årgang 2015. 


stk.

Læs mere...

Om vinen

Tekst under udarbejdelse.

Vin-anmeldelse

4,1 på Vivino for årgang 2015. 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Om regionen

Tekst under udarbejdelse

Om huset

Et sandt familiefirma, der i mange år har dyket jorden i Montsant, omkransende Priorat. På den lille vingård, Mas de les Vinyes, har de lavet vin de sidste godt 20 år, men familien har en lang tradition med frugttræer, olivenlund og dyrket nødder. Passionen for vindyrkningen har nu overtaget fuldstændig og kærligheden til lokale druer som Garnatxa, Cariñena og Macabeu er stor. Familien kombinerer disse med fransk inspiration, hovedsageligt i form af Cabernet Sauvignon, men også Merlot og Syrah. 

Om druen

Tekst under udarbejdelse

Vinhuse Mas de les Vinyes
Region Montsant
Vin til mad Okse, Ost, Vildt