Udsolgt

Nivia - Empordà

Produktet er udsolgt.

Stykpris v/ 1 stk. 139,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 109,00 DKK 139,00 DKK


75 cl / 14,0 % alkohol

Region: Empordà
Drue: 80% White Grenache, 15% Macabeu, 5% White Carignan

År: 2017
Lagring: Fadlagret 5 mdr. 
Velegnet til: Skaldyr og lyst kød 

 

Dejlig fadlagret hvidvin fra Bodega Mas Llunes, fra det lille spændende område Empordá i det nord-østlige Spanien. 92 flotte Guía Penín point blev den senest tildelt i 2020. Fantastisk velegnet til forretter og lyst kød. 



Læs mere...

Om vinen

Nivia - sne på katalansk. Symbolikken går på at vinmarkerne befinder sig mellem Middelhavet og de sneklædte bjerge i Canigó. Håndplukkede og udvalgte druer, hvor mosten starter sin gæring i 10 timer ved 7 grader. Herefter gærer den videre i ståltanke ved 13 grader i 21 dage. Endelig lagres vinen på franske Allier fade i 5 måneder sammen med sine gærrester. Inden flaskningen filtreres vinen ved -3 grader. 

Vin-anmeldelse

92 point, Guía Penín

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder man også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Om regionen

Man antager at vinstokke har været plantet i Empordá helt tilbage til 500 år vor tidsregning. Sidenhen har romerne og Benediktiner munkene også dyrket vin i området. Op til 1930 var regionen mest kendt for de stærke, søde vine og senere producerede man mest til bulk produktion og billigere vin. D.O. status opnåedes i 1972. De sidste 30 år har betydet store ændringer for vindyrkningen, hvor mange mindre bodegaer har satses på kvalitet fremfor kvantitet, bl.a. pga. de gode dyrkningsforhold med optimal jordbund. De nordspanske vinområder har meget tilfælles med de sydfranske. Her bruges ofte druer som garnacha og cariñena. Man har for det meste kolde vintre, men uden at være ekstrem kolde. Omvendt har man varme somre, men pga den kølende vind, kan temperaturen holdes nede og råd undgås.

Om huset

Hos Mas Llunes følger man principperne om bæredygtighed og økologisk produktion. Enhver du taler med fra den familieejede Bodega, Mas Llunes, nævner jorden og forholdene omkring vindyrkning, som det vigtigste - grundlaget for at stokkene kan trives og give kvalitetsdruer til vinproduktionen. Det er baggrunden for at man kan lykkes med at lave vin og blive ved med det fremover. man dyrker omkring 80 hektar land. 

Om druen

Dominerende drue er Garnacha Blanca, der giver blødhed og fylde til vinen. Hvide frugter som pærer og æbler går igen i duften, men også urter og citrus fornemmes. Her er Garnacha Blanca blandet med Macabeu, der næsten altid er i et blend og sjældent står alene. Den giver noget floralitet til hvidvinen. I den klassiske cavaproduktion anvendes altid Macabeu. 

Vinhuse Mas Llunes
Region Emporda
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Skaldyr