Cuatro Rayas - Verdejo - D.O Rueda

Stykpris v/ 1 stk. 99,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 79,00 DKK 99,00 DKK

75 cl / 12,5 % alkohol

Land: Spanien
Region: Rueda
Drue: 100 % Verdejo 
Type: Hvidvin
Velegnet til: Fisk og Skaldyr

 

Med sin friske mineralske smag får du med Cuatro Rayas Verdejo en elegant hvidvin, som efterlader en sprød eftersmag og en forfriskende fornemmelse. Svag gylden farve med grønne antydninger og energisk fylde af frugter. De mange nuancer holder sig længe i munden og slutter med en sprød og forfriskende fornemmelse. 

Hvidvinen er lagret på ståltønder i 3 måneder og vinen er fremstillet af 100% Verdejo-druer. 

Druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 35 år. Vinmarkerne ligger i ca. 750 meters højde i området Rueda i det nordvestlige Spanien. Vinmarkerne ligger i ca. 750 meters højde. De ca. 2600 solskinstimer om året sikrer en optimal modning af druerne og de kolde nætter er med til at bevare en fin frisk syre i vinen. 
Serveringstemperatur: 6-8 ºC

 

Vinen har bl.a vundet nedenstående præmier: 

GOLD MEDAL MUNDUS VINI 2016

90 POINTS PEÑIN GUIDE 2015

GOLD MEDAL BERLINER WEIN TROPHY 2015

SILVER MEDAL  BACCHUS AWARDS 2015

 

stk.

Læs mere

Om druen

Hoveddrue i den spanske region Rueda.

Verdejo kæmper mod albariñodruen om at være Spaniens hvidvinsdrue. Druen er aromatisk og har ofte en duft af laurbærblade. Af smagsnoter finder man pære og honning, men også en nøddeagtigsmag.

Om regionen

170 kilometer nordvest for Madrid finder man hvidvinsdistriktet, Rueda.

Jorden har et højt stenindhold og er derfor luftig og veldrænet. Samtidig er kalkindholdet højt hvilket gør området ideelt til hvidvinsdyrkning. Hoveddruen i området er verdejodruen, men i senere år er man begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Vine fra Rueda er oftest sprøde med en høj syre, med en smag af grønne æbler, græs og mineralitet. 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.

Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Vin til mad Fisk, Skaldyr