Cuatro Rayas - Sauvignon Blanc - D.O. Rueda

Stykpris v/ 1 stk. 119,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 89,00 DKK 119,00 DKK

75 cl / 13 % alkohol

Land: Spanien
Region: D.O. Rueda
Drue: Sauvignon Blanc
Type: Tør
Velegnet til: Pastaretter med fisk, ost, frisk fisk eller skaldyr
 

 

Cuatro Rayas Sauvignon Blanc er lagret på ståltanke i 3 måneder. Hvidvinen er fremstillet af 100% Sauvignon Blanc-druer. Vinstokkene er i gennemsnit 20 år gamle.

 

De varme dage og kolde nætter i Rueda giver en vine med en intens aroma af tropiske frugter og aromatiske urter. Let bitterhed og en medium syre med højdepunkter af frugt og en lang, varm eftersmag af grapefrugt. 

Serveringstemperatur: 6-8 ºC

 

Denne spanske Sauvignon Blanc er blandt den mest prisvindene i Spanien i sin klasse. Blandt priser finder mand nedenstående:

 

GOLD MEDAL  BERLINER WEIN TROPHY 2015

GOLD MEDAL CONCOURS MUNDIAL DE BRUXELLES 2015

SILVER MEDAL  MUNDUSVINI 2015

GOLD MEDAL  CONCOURS MONDIAL DE SAUVIGNON 2014

SILVER  MEDAL BACCHUS AWARDS 2104

90 POINTS PEÑIN GUIDE 2014

stk.

Læs mere

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.

Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Om regionen

170 kilometer nordvest for Madrid finder man hvidvinsdistriktet, Rueda. Jorden har et højt stenindhold og er derfor luftig og veldrænet. Samtidig er kalkindholdet højt hvilket gør området ideelt til hvidvinsdyrkning. Hoveddruen i området er verdejodruen, men i senere år er man begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Vine fra Rueda er oftest sprøde med en høj syre, med en smag af grønne æbler, græs og mineralitet. 

Om drue

Druen stammer oprindelig fra Bordeaux-området i Frankrig og er en krydsning af Cabernet Franc og Sauvignon Blanc.

Sauvignon blanc dyrkes i mange dele af verden. Smagen er afhængig af klimaet og vinene kan variere fra fede tenderende til søde vine med tropiske noter søde vine under varme forhold. Dyrkes den derimod i koldere tempererede egne udvikler den typisk sprøde vine med et højt syreindhold. 

Vin til mad Fisk, Ost, Pasta