Læs mere...
Om vinen
Tekst under udarbejdelse.
Vin-anmeldelse
Denne spanske Sauvignon Blanc er blandt den mest prisvindene i Spanien i sin klasse. Blandt priser finder mand nedenstående:
GOLD MEDAL BERLINER WEIN TROPHY 2015
GOLD MEDAL CONCOURS MUNDIAL DE BRUXELLES 2015
SILVER MEDAL MUNDUSVINI 2015
GOLD MEDAL CONCOURS MONDIAL DE SAUVIGNON 2014
SILVER MEDAL BACCHUS AWARDS 2104
90 POINTS PEÑIN GUIDE 2014
Om landet
Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.
Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.
Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.
Om regionen
170 kilometer nordvest for Madrid finder man hvidvinsdistriktet, Rueda. Jorden har et højt stenindhold og er derfor luftig og veldrænet. Samtidig er kalkindholdet højt hvilket gør området ideelt til hvidvinsdyrkning. Hoveddruen i området er verdejodruen, men i senere år er man begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Vine fra Rueda er oftest sprøde med en høj syre, med en smag af grønne æbler, græs og mineralitet.
Om huset
Paco & Lola startede i 2005 som en sammenslutning af en række vingårde t under navnet Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana. Målet for kooperativet var at skabe et stærkere og meget bedre produkt som kunne klare sig på internationalt niveau – og det må man bestemt sige at de er lykkedes med. Paco & Lola er et moderne vinhus, som bruger de nyeste metoder til at sikre at kvaliteten er i top.
Om druen
Druen stammer oprindelig fra Bordeaux-området i Frankrig og er en krydsning af Cabernet Franc og Sauvignon Blanc.
Sauvignon blanc dyrkes i mange dele af verden. Smagen er afhængig af klimaet og vinene kan variere fra fede tenderende til søde vine med tropiske noter søde vine under varme forhold. Dyrkes den derimod i koldere tempererede egne udvikler den typisk sprøde vine med et højt syreindhold.
Vinhuse | Cuatro Rayas |
Region | Rueda |
Vin til mad | Fisk, Ost, Pasta |