Cuatro Rayas Fermentado - Verdejo - D.O Rueda

Stykpris v/ 1 stk. 150,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 109,00 DKK

75 cl / 13 % alkohol

Land: Spanien
Region: D.O.Rueda
Drue: 100% Verdejo
År: 2016
Type: Hvidvin
Velegnet til: Pastaretter, ost, lam og fisk


Cuatro Rayas Fermentado har lagret i 8 måneder på franske egetræstønder. Hvidvinen er gylden, og ledsages af en ren aromatisk duft, med hints af frugt. Smagspaletten er særligt noteret ved den skarpe struktur sammen med både balance og blødhed.

Det er næsten en cremet hvidvin, der efterlader en smag med strejf af vanilje. 

 

Topanmeldt af Thomas Rydberg i seneste nummer af Din Vinguide under 8 gode vine fra Rueda. Han skriver:" En fyldig og let fadlagret verdejo.Litchi og fersken i duft og smag. Citrus, limefrugt og lette vaniljenoter. Velafbalanceret og en flot vin, der bør serveres til mad. Lang, frugtig afslutning". Samme vin har han anmeldt i Ekstrabladet, hvor den får 5 flotte stjerner.

 

Vinen har bl.a vundet nedenstående præmier: 

5 stjerner i Ekstrabladet, Thomas Rydberg

89 POINTS PEÑIN GUIDE 2015

89 POINTS GOURMETS GUIDE 2014

90 POINTS PEÑÍN GUIDE 2014

SILVER MEDAL ZARCILLO 2013

stk.

Læs mere

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Om regionen 

170 kilometer nordvest for Madrid finder man hvidvinsdistriktet, Rueda.

Jorden har et højt stenindhold og er derfor luftig og veldrænet. Samtidig er kalkindholdet højt hvilket gør området ideelt til hvidvinsdyrkning. Hoveddruen i området er verdejodruen, men i senere år er man begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Vine fra Rueda er oftest sprøde med en høj syre, med en smag af grønne æbler, græs og mineralitet. 

Om druen 

Hoveddrue i den spanske region Rueda. Verdejo kæmper mod albariñodruen om at være Spaniens hvidvinsdrue. Druen er aromatisk og har ofte en duft af laurbærblade. Af smagsnoter finder man pære og honning, men også en nøddeagtigsmag.

Vin til mad Fisk, Lam, Ost, Pasta