AUSTRALIEN

Du får aldrig en tyndbenet vin fra Australien

Klimaet i Australien betyder at man aldrig, uanset prisen, får fat i en tyndbenet vin, som ofte kan være tilfældet i Europa.
Største udfordring er at druerne nemt bliver overmodne, men i takt med at producenterne er blevet mere kvalitetsbevidste, så er de blevet meget bedre til styre produktionen.
Vindyrkning i Australien er et relativt nyt fænomen i forhold til Europa. De første vinplanter kan spores til 1791, men vi skal helt frem til 1950'erne for at finde australsk kvalitetsvin som vi kender den i dag.
Da Australien ikke har nogle traditioner at leve op til, har de stjålet det bedste fra den etablerede vinverden. Der er således ingen regler om hvor hvilke druesorter må benyttes, hvordan de skal sammensættes. Da alt vinsorter er importeret og der ikke er blevet skabt hybrider har Australien heller ikke en national vintype. Det tætteste man kommer er Syrah, som i Australien går under navnet Shiraz. Shiraz dækker dog mere over en måde at producerer vin på, end en druesort.

Se vores udvalg af australske vine herunder