Udsolgt

Flor de Ahillas Rosado

Produktet er udsolgt.

Stykpris v/ 1 stk. 169,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 99,00 DKK 169,00 DKK


75 cl / 12,0 % alkohol


Region: Valencia
Drue: Bobal, Garnacha, Monastrell
År: 2019
Lagring: 2 mdr på sine gærrester

Velegnet til: Pastaretter, Risretter, Salater, eller kan drikkes alene

 

Suveræn Rosado lavet på vinstokke fra de mest køligt beliggende marker fra huset, op til 1200 m over havet. Frisk duft af jordbær, svage grape/citrusnuancer og mineralitet. Smagen giver også hints af noget citrus/grape og moden jordbær. Den har en fast syrestruktur, der bidrager til en overvældende friskhed, men på samme tid er smagen tung og flot afrundet. 



Læs mere...

Om vinen

Klassisk druevalg for området, og virkelig en drue, Bobal som dominerende i dette blend, der er begyndt at høste anderkendelse. Fremragende markent Rosado, der på en måde slægter rødvine lavet på Bobal på, da også de ofte fremstår tætte, mørke og kraftige. Her har vinmager Juan José dog valgt at bløde lidt op med den sødmefyldte og frugtige Garnacha drue. Efter den alkoholiske gæring, lagres vinen i 30 dage på sine gærrester, hvilket giver yderligere krop og struktur til vinen. 

 

Vin-anmeldelse

4,0 på Vivino på tværs af årgange. 

 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Om regionen

D.O. Valencia, udnævnt helt tilbage i 1932. Her dyrkes godt 13000 hektar vinmarker. Der dyrkes mange forskellige druer, men Merseguera er dominerende blandt de hvide vine. Bobal, skal også fremhæves som en udbredt lokal drue, der bruges i både røde og "rosados", rosévinene. 

I regionen Valle de Ahillas, hvor Terra d´Art har til huse, har man i mange århundreder dyrket jorden helt fra da området var under nordafrikansk indflydelse. Der dyrkes den dag i dag mange forskellige afgrøder i området. 

Om huset

Bodegaen Terra D´Art, startede i 2002 med produktion af få flasker produceret i garagen hos den dengang 18 årige Juan José Martinéz Palmero. 

Fra starten var filosofien klar. Man ønskede at lave vin på druer fra den Iberiske Halvø. Derfor har man nu egne vinmarker med lokale og spanske druer som Tinta de Toro (Tempranillonavnet i Tore), Tempranillo, Mencía, Prieto Picudo, Graciano, Garnacha, Monastrell. Alle druer er dyrket økologisk. 

Om druen

Nogle af de mest spændende Rosados der kommer ud af Spanien i øjeblikket, siges at være sydspanske lavet på Bobal. Som nævnt andetsteds giver druen bare markente vine, og når de som her kommer i en blend med Monestrell (i sig selv også en kødfuld drue) og Garnacha, kommer der bare en helt speciel vin ud af det, der skiller sig ud fra mængden. Decideret mad Rosado, der kan tåle de fleste lyse kødretter. 

Vinhuse Terra D´Art
Region Valencia