Paco & Lola

 

Exceptional wines for exceptional people

 

Paco & Lola blev grundlagt i 2005 af en gruppe innovative vinbønder, som ønskede at gøre deres vinproduktion mere effektiv og mere professionel. I dag er der mere end 400 medlemmer i sammenslutningen og Paco & Lola gruppen har samlet mere end 200 hektarer fordelt over mere end 1800 større og mindre vingårde med en innovativ tilgang til produktion og vinoplevelser.

 

Paco & Lola er verdenskendte på deres ungdommelig og moderne tag på den oldgammel tradition som vinproduktion er. Paco & Lola har sammenbragt en moderne tankegang med en traditionsrig tilgang, som bygger på at lave ”exceptional wines for exceptional people”

 

Paco & Lola sammenslutningen tilhører flere forskellige spanske vindistriker og regioner, herunder bl.a. Galicien. Vi har spanske vine fra do Rias Baixas, Navarra, Valderroras & Penedes. Herfra finder du et rigtig godt udvalg af god spansk rødvin, spansk lola cava og spansk hvidvin 

 

Lige fra begyndelsen har Paco & Lola haft fokus på en bæredygtig produktion med respekt for miljøet. Derfor er gruppen bl.a. også en del af LIFE – Viñas Atlànticas, som er et innovativt projekt, hvor vinbønder forpligter sig til at minimere brugen af kemi. Desuden har Paco & Lola også flere internationalt anerkendte certificeringer (BRC og IFS), som sikrer at produktionen og de anvendte råvarer lever op til en høj international kvalitetsstandard. Certificeringen fornyes hvert år.


Galiciens og er i høj grad Rias Baixas' hoveddrue er albariño og er i kategorien med nogle af de bedste spanske vine. Albarino vin er kendetegnet ved, at druen har en tyk skal, som gør den særdeles modstandsdygtig i et fugtigt klima og giver vinene et højt indhold af sukker og syre.

Albarino er desuden kendetegnet ved at være aromatiske med en duft som ofte domineres at blomster. Når du smager en albariño drue vil du opleve et hint af citrus og fersken.

 

Prøv f.eks en af vores bestsellervine paco & lola no 12 eller no 12 paco lola, som mange kalder den eller smag vores netop hjemvendte paco & lola prime. En topvin fra kooperativet Paco & Lola fremstillet på Albariño-druer fra Val do Salnés området i Galicien. .

 

Vinmark Paco & Lola

Druer fra vinmarker hos Paco & Lola

Paco & Lolas hovedkvarter

Vinmarker hos Paco & Lola