Udsolgt

Teira X- D.O Ribeiro

Produktet er udsolgt.

Stykpris v/ 1 stk. 199,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 169,00 DKK 199,00 DKK


75cl / 13,5% alkohol

Region: D.O. Ribeiro

Drue: Treixadura (55%) , Alvilla (15%), Albariño (15%), Loureira (15%)

År: 2022
Velegnet til: Varme salater, fisk, skaldyr, lyst kød

Sprød hvidvin med dejlig fylde og velafbalanceret syre lavet på vinstokke med en gennemsnitlig alder på 35 år. 

Vinestokkene er dyrket på de stejle skråninger i Ribeiro i Galicien. 

Serveringstemperatur: 6-8 ºC

 

 



Læs mere...

Om vinen

Super lækker enkelt mark hvidvin lavet på Treixadura, Alvilla. Loureira, Albariño fra Ribeiro. Du får en sprød hvidvin med dejlig fylde og velafbalanceret syre lavet på vinstokke med en gennemsnitlig alder på 40 år. 

Vinestokkene er dyrket på de stejle skråninger i Ribeiro i Galicien. 

Serveringstemperatur: 6-8 ºC

Vin-anmeldelse

 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Om regionen

Ribeiro er et historisk vinområde beliggende i den nordvestlige del af Spanien i regionen Galicien. Navnet "Ribeiro" betyder bogstaveligt talt "kyst" på galicisk, og det hentyder til områdets placering langs floden Miño, som skaber et smukt landskab med terrasserede vinmarker og frodige dale. Vinproduktionen i Ribeiro kan spores tilbage til romerske tider og har en lang og rig historie.

Druerne dyrket i Ribeiro omfatter hovedsageligt lokale sorter såsom Treixadura, Torrontés, Godello, Loureira og Albariño til hvide vine samt Sousón, Brancellao og Caiño til rødvine. Disse druesorter trives i det maritime klima og det frugtbare jordbund, hvilket giver vine med friske frugtaromaer og levende syre.

Om huset

Tekst under udarbejdelse

 

Vinhus Adega Manuel Formigo
Drue Albariño, Alvilla, Loureira, Treixadura
Region Ribeiro
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Salater, Skaldyr