Nyhed

CLOS MONLLEÓ 2007- Priorat

Stykpris v/ 1 stk. 399,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 379,00 DKK 399,00 DKK

75cl / 15,5% alkohol


Region: Priorat
Drue: Garnacha (50%) & Cariñena (50%)
År: 2007
Lagring: 18 mdr på nye franske Allier fade
Velegnet til: Kødretter, simreretter, oksekød, lagrede oste

 

Endnu et mesterværk af vinmager, Pere Sangenis. Ren Prioratnydelse. Klassisk druesammensætning, velintegreret fad, der ikke dominerer. Rustik duft af mineraler, skifer og moden mørk frugt. Duft og smag af blåbær, mørke kirsebær og brombær. Mørkerød farve med sorte nuancer i glasset. Sten og skifer fra jordbunden der træder frem. Alt sammen med til at placere vinen helt i toppen af vine fra området Priorat. 

stk.

Læs mere...

Om vinen

Tekst under udarbejdelse.

Vin-anmeldelse

Tekst under udarbejdelse.

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Om regionen

Tekst under udarbejdelse

Om huset

Tekst under udbarbejdelse

Om druen

Tekst under udarbejdelse

Vinhuse Sangenis Vaque
Region Priorat
Vin til mad Okse, Ost, Tapas, Vildt