Carchelo 2015 - Jumilla

Stykpris v/ 1 stk. 130,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 99,00 DKK 130,00 DKK

75 cl / 14,0 % alkohol

Region: Jumilla
Drue: 40 % Monastrell, 30% Tempranillo, 20% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon
År: 2014
Lagring: 6 mdr. på franske egetræsfade
Velegnet til: Kødretter, svinekød og kylling

En utrolig spændende blandingsvin domineret af Monastrell og Tempranilo. Den lidt "vilde" Monastrell drue skal gerne tæmmes en smule gennem fadlagring og blandes ofte med med andre druer som her. Resultatet er en lækker balanceret rødvin med sødme, masser af frugt i smagen og en duft af mørke bær. Er drikkeklar, men kan sagtens gemmes og udvikle sig i flasken de næste 5-7 år.

stk.

Læs mere...

Om vinen

Tekst under udarbejdelse

Vin-anmeldelse

Tekst under udarbejdelse

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.

Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Om regionen

Tekst under udarbejdelse

Om huset

Tekst under udarbejdelse

Om druen

Tekst under udarbejdelse

Vinhuse Bodegas Carchelo
Region Jumilla
Vin til mad Fjerkræ, Okse, Pasta, Svinekød, Tapas