Paco 2014 - Navarra

Stykpris v/ 1 stk. 129,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 99,00 DKK 129,00 DKK

75 cl / 12,5 % alkohol

Region: Navarra
Drue: 50 % Tempranillo, 50% Garnacha
År: 2014
Lagring:
Velegnet til: Lette kødretter, svinekød og kylling

 

Blandingen af Garnacha og Tempranillo giver en vin med intens duft, der bringer noter af solbær, sortbær og blomster. Rødvinen har en smag af kirsebær samt en eftersmag af blomster og balsamico. Disse gror i 450 meters højde, i lerholdig og stenet jord, i området Valdizarbe i Navarra i det nordlige Spanien. Serveringstemperatur: 14-16 ºC


 

 

stk.

Læs mere...

Om vinen

Tekst under udarbejdelse.

Vin-anmeldelse

****** Finansbureauet: 6/6 stjerner, TESTVINDER, Kåret som ”Bedste Spanske Vin”, uge 28, 2017. "Uprætentiøs vin fra Navarra, der imponerede alle med sin lette og fornøjelige stil. Ikke at vinen ikke har volumen og fylde - for det har den - men den byder samtidig på kompleksitet og raffinement". 

 

*****  Vinavisen har givet vinen 5/5 stjerner, uge 24, 2017, "En elegant og klassisk, spansk rødvin på druen Ganacha og Tempranillo. Fyldig, blød og lækker frugt, fin krydring og lang eftersmag. Nem at holde af."

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.

 

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Om regionen

Beliggende helt ud til Atlanterhavet er Rias Baixas det perfekte sted til at producere hvidvin i Spanien. Hoveddruen i Rias Baixas er med afstand albariño, som udgør 95% af produktionen. Selve området har oplevet en rivende udvikling siden de i 1988 blev en D

O. Med nyt udstyr som ståltanke og temperaturstyring er kvaliteten af vinene blevet meget bedre og er i dag leverandør af nogle af de bedste hvidvine i Spanien.

 

De fleste af vinene fermenteres i ståltanke og kommer derefter på flaske. Dette giver vinen et frisk udtryk med en god aromatisk duft. En metode som man i stigende grad ser i dette område er at lade den fermenterede vin lagrer videre sammen med sine gærrester. Dette giver vinen en mere fyldig og blød karakter.

Om huset

Paco & Lola startede i 2005 som en sammenslutning af en række vingårde t under navnet Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana. Målet for kooperativet var at skabe et stærkere og meget bedre produkt som kunne klare sig på internationalt niveau – og det må man bestemt sige at de er lykkedes med. Paco & Lola er et moderne vinhus, som bruger de nyeste metoder til at sikre at kvaliteten er i top.

Om druen

Albariñodruen er hoveddruen i Galicien. Den findes i høj grad i Rias Baixas. Kendetegnene for druen er en tyk skal, som gør den særdeles modstandsdygtig i det meget fugtige klima. Samtidig giver albariñodruen vinene et højt indhold af sukker og syre.

Albariño vine er kendetegnet ved at være aromatiske med en duft som ofte domineres at blomster. Smagen har et hint af citrus og fersken.

Vinhuse Paco & Lola
Region Navarra
Vin til mad Fjerkræ, Okse, Svinekød