Vall Por 2018 - Priorat

Stykpris v/ 1 stk. 209,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 179,00 DKK 209,00 DKK


75 cl / 15% alkohol

 

Velegnet til: Lam, okse, svinekød og modne oste 

 

Land: Spanien
Region: Priorat
Drue: Garnacha, Carineña, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon
År: 2018
Lagring: 12 mdr på 80% franske og 20% amerikanske fade. 

 

Vinen lagres i både amerikanske og franske ege barriques i 12 måneder hvorefter den lagres i flasken i min. 6 måneder. Dette resulterer i en vin med krop og fylde, men også meget elegant vin. Syren i vinen balancer perfekt de tunge tanniner og man får her en vin med karakteristisk smag af modne mørke bær. 

 


stk.

Læs mere...

Om vinen

Vinen har fået sit navn efter landsbyen hvor vinhuset Sangenis y Vaque kommer fra, Porrera, som tidligere hed Vall Por. Vinstokkene vokser på stejle skråninger og høsten foregår af samme grund manuelt, hvilket samtidig sikrer en høj kvalitet.

Vin-anmeldelse

Tekst under udarbejdelse

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Om regionen

150 kilometer syd for Barcelona finder man vinregionen Priorat. Her produceres hovedsagelig vin på druerne Garnacha og Cariñena. Klimaet er ret ekstremt da temperaturerne ofte svinger fra 40 grader om dagen til 10 grader om natten. Dette kombineret med meget få mængder man gør at kun de stærkeste vinstokke overlever.

Området oplevede en stor fremgang omkring 1800-tallet hvor vinlusen hærgede i Frankrig. Produktionen blev eksporteret til områder som Roussilion og Bordeaux. Sidenhen kom lusen også til Priorat og produktionen giver nærmest i stå indtil 1980 hvor området igen fik en opblomstring. Man opdagede at de gamle vinstokke kombineret med det hårde klima gav noget virkelig potente vine. Ved at indføre moderne produktionsmetoder blev Priorat hurtigt et kultområde på linje med Rioja og Ribera del Duero. 

Om huset

Vi har besøgt den lille familieejede Celler Sangenis i Vaque i Porrera to gange. Porrera ligger omkranset af de stejle skråninger, hvor vinen stadig dyrkes og høstes manuelt. Pere og Conxita har lavet vin i Porrera siden 1978, de er ud af en lang familietradion af vinproduktion. Vi har haft fornøjelsen af personlig vinsmagning i deres celler. Peres entusiasme, dedikation og kærlighed til faget er fantastisk. Og resultatet ligeledes.

Om druen

Tekst under udarbejdelse

Vinhuse Sangenis Vaque
Region Priorat
Vin til mad Okse, Ost, Tapas