Paco - Tempranillo/Garnacha - D.O. Navarra

Stykpris v/ 1 stk. 129,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 99,00 DKK

75 cl / 12,5 % alkohol

Land: Spanien
Region: Navarra
Drue: 50 % Tempranillo, 50% Garnacha
År: 2014
Type: Tør
Velegnet til: Lette kødretter, svinekød og kylling

 

Dette er en ung vin, som ikke har lagret på fad. Blandingen af Garnacha og Tempranillo giver en vin med intens duft, der bringer noter af solbær, sortbær og blomster. Rødvinen har en smag af kirsebær samt en eftersmag af blomster og balsamico. 

 

****** Finansbureauet: 6/6 stjerner, TESTVINDER, Kåret som ”Bedste Spanske Vin”, uge 28, 2017. "Uprætentiøs vin fra Navarra, der imponerede alle med sin lette og fornøjelige stil. Ikke at vinen ikke har volumen og fylde - for det har den - men den byder samtidig på kompleksitet og raffinement". 

 

*****  Vinavisen har givet vinen 5/5 stjerner, uge 24, 2017, "En elegant og klassisk, spansk rødvin på druen Ganacha og Tempranillo. Fyldig, blød og lækker frugt, fin krydring og lang eftersmag. Nem at holde af."

 


Vinen er produceret af druer fra 25 år gamle stokke. Disse gror i 450 meters højde, i lerholdig og stenet jord, i området Valdizarbe i Navarra i det nordlige Spanien.

Serveringstemperatur: 14-16 ºC


 

stk.

Læs mere

Landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Vinhuset

Paco y Lola startede i 2005 som en sammenslutning af en række vingårde samlet under navnet Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana. Målet var at skabe et stærkere og meget bedre produkt som skulle kunne klare sig på internationalt niveau – og det må man bestemt sige at de er lykkedes med. Paco Y Lola er et moderne vinhus, som bruger de nyeste metoder til at sikre at kvaliteten er i top.

Vin til mad Fjerkræ, Okse, Svin