Læs mere...
Om vinen
Tekst under udarbejdelse
Vin-anmeldelse
Tekst under udarbejdelse
Om landet
Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.
Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.
Om regionen
Ikke langt fra grænsen til Portugal ligger vinområdet Toro, som fik sin status som DO i 1987. Området er domineret af tempranillodruen, som i dette område går under navnet Tinto del toro. Vinene er kraftige og rustikke i deres udtryk, og særligt i nyere tid har verden fået øjnene op for området, så mange af Spaniens bedste vine nu er herfra.
Jorden er meget sandet, hvilket også gjorde at området ikke blev ramt af vinlusen, da denne ikke kunne trives i denne type jord. Derfor er vinstokkene i området også ofte over 100 år gamle.
Klimaet byder på meget varme og tørre somre, men også kolde vintre. Dette menes også at give vinen sin intense og kraftfulde karakter.
Om huset
Cillar de Silos har hovedsæde i den lille by Quintana del Pideo. Huset ejes af familien Aragon, som siden 1970 har opkøbt gode vinmarker i Ribera del Duero området og har i længe produceret vin til eget forbrug. Cillar de Silos første vin på markedet blev produceret i 1995 og deres vine har siden vundet stor anerkendelse, nationalt såvel som internationalt.
I dag producerer huset over 340.000 flasker om året og sælges på fem kontinenter. Druerne kommer primært fra området omkring Quintana del Pideo hvor markerne ligger ved 900 meters højde, hvilket giver optimale forhold for vinen med varme dage og kolde nætter.
Om druen
Denne drue er ubestridt Spanien nationaldrue. Navnet kommer fra det spanske ord temprano, som betyder ”tidlig”, hvilket hentyder til at druerne modnes tidligt. Vinene er mørke i deres udtryk, smagsnuancer er ofte krydrede med nuancer af mørke bær.
Vinhuse | Cillar de Silos |
Region | Ribera del Duero |
Vin til mad | Ost, Tapas |