Cillar - Tempranillo - D.O. Ribera del Duero

Stykpris v/ 1 stk. 120,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 89,00 DKK

75 cl / 14 % alkohol

Land: Spanien
Region: Ribera del Duero
Drue: 100% Tempranillo
Type: Tør
Velegnet til: Tapas, modne oste og lyst kød

 

Hvis du leder efter en frisk, frugtig og velkomponeret spansk rødvin, så behøver du ikke at lede længere.

 

Renhed og saftighed vælter ud af denne ikke-fadlagrede rødvin lavet udelukkende på Tempranillo druen. Virkelig en super vin, hvor den rene frugt er i højsædet. 
Rødvinen er ikke lagret på tønder eller i flasken, og derfor beholder vinen sin intense friskhed og rene frugtkarakter. Saftig og frugtig vin med smag af vilde jordbær og modne blommer. Tempranillodruen i sin reneste form.

 

Cillar vandt prisen som bedste "Joven" blandt 218 unge vine fra Ribera del Duero ved Premios Envero, som er den mest anerkendte prisuddeling i Ribera del Duero. 

 

stk.

Læs mere 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret vin.

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.

Om regionen

Dette områder er en af Spaniens mest kendte områder og mange af Spaniens kultvine kommer fra dette område, som f.eks. danske Peter Sissecks Pingus. Området er ideelt til vindyrkning med varme dage og kolde nætter som sikre at vinens aroma bibeholdes. Vinproduktionen er næsten udelukkende rødvin hvor hoveddruen er tempranillo, men også cabernet sauvignon, garnacha og merlot bruges i produktionen.

Om huset

Cillar de Silos har hovedsæde i den lille by Quintana del Pideo. Huset ejes af familien Aragon, som siden 1970 har opkøbt gode vinmarker i Ribera del Duero området og har i længe produceret vin til eget forbrug. Cillar de Silos første vin på markedet blev produceret i 1995 og deres vine har siden vundet stor anerkendelse, nationalt såvel som internationalt.

I dag producerer huset over 340.000 flasker om året og sælges på fem kontinenter. Druerne kommer primært fra området omkring Quintana del Pideo hvor markerne ligger ved 900 meters højde, hvilket giver optimale forhold for vinen med varme dage og kolde nætter.

Om druen

Denne drue er ubestridt Spanien nationaldrue. Navnet kommer fra det spanske ord temprano, som betyder ”tidlig”, hvilket hentyder til at druerne modnes tidligt. Vinene er mørke i deres udtryk, smagsnuancer er ofte krydrede med nuancer af mørke bær.

 

Vin til mad Fjerkræ, Ost, Tapas