40 Vendimias - Sauvignon Blanc - D.O. Rueda

Stykpris v/ 1 stk. 119,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 99,00 DKK 119,00 DKK

75 cl / 12,5 % alkohol

Land: Spanien
Region: Rueda
Drue: 100 % sauvignon blance
År: 2018
Type: Hvidvin
Velegnet til: Skaldyr, fisk og lyst kød

 

EGEN IMPORT

 

Dette er en helt speciel hvidvin produceret i forbindelse med den kendte ønologs Angel Callejos 40 års jubilæum hos Cuatro Rayas.

Navnet på vinen betyder 40 vinhøste. 

Som signaturvin er den lavet på på helt specielt udvalgte 40 år gamle vinstokke lavet på verdejo druen og er en af Cuatro Rayas absolut bedste vine.

Efter fermentationen lagres vinen i 5 måneder på sine naturlige gærrester, hvilket resulterer i en let prikkende vin.

 

Vinen har en klar lysgul farve med grønne toner med en duft af fersken, æble med undertoner af fennikel og skovbund.

Vinen er velstruktureret og har en perfekt syreblance med lang eftersmag, hvor den klassiske verdejo drue ikke fornægter sig.

 

En anbefalesesværdig vin til fisk og skaldyr!

 

Serveringstemperatur 6-8ºC

 

Vinen har bl.a vundet nedenstående præmier: 

-SILVER MEDAL BERLINER WEIN TROPHY SE 2017 (2016)
-SILVER BACO 2017 (2016)
-GOLD MEDAL BERLINER WEIN TROPHY 2016 (2015)
-SILVER MANOJO 2016 (2015)
-GOLD MEDAL CONCOURS MONDIAL DU BRUXELLES 2016 (2015)
-SILVER BACCHUS 2016 (2015)

 

 

stk.

Læs mere

Om druen

Sauvignon er en relativ nye drue i DO'en Rueda importeret fra Loire i Frankring i 1970'erne. I løbet af 90'erne blev den mere udbredt til at lave blends med. I det seneste årti er der kommet flere vine i området lavet udelukkende på sauvignon blanc og med stor succes.

Om regionen

170 kilometer nordvest for Madrid finder man hvidvinsdistriktet, Rueda.

Jorden har et højt stenindhold og er derfor luftig og veldrænet. Samtidig er kalkindholdet højt hvilket gør området ideelt til hvidvinsdyrkning. Hoveddruen i området er verdejodruen, men i senere år er man begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Vine fra Rueda er oftest sprøde med en høj syre, med en smag af grønne æbler, græs og mineralitet. 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.

Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Salater, Skaldyr