Paco & Lola No. 12 - Albariño - D.O. Rias Baixas

Stykpris v/ 1 stk. 129,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 89,00 DKK 129,00 DKK

75cl / 13% alkohol

Land: Spanien
Region: D.O. Rias Baixas, Val do Salnés
Drue: 100% Albariño
År: 2018
Type: Frugtig & Aromatisk
Velegnet til: Fisk, skaldyr, sushi og hvidt kød

 

****** 6/6 stjerner af Finansbureauet. "Super forførende frisk spansk hvidvin lavet på Albariño druer. Lette toner af hyld og citrus og cremet mund med stor elegance og præg af moden ananas, honning og lime tilsat et forfriskende syrepift i den lange eftersmag. Stor fornøjelse. 

 

***** 5/5 stjerner af Vinavisen. "Flot og dejlig hvidvin med en sprød, delikat, fint krydret smag. Tilpas syre og en fedme og sødme". 


Hvidvinen har en frisk og aromatisk smag af citrus og en elegant, let syrlig eftersmag.

Duften melder grapefrugt, accacie og lichii frugter med en undertone af søde, tropiske frugter.

Vinen er lavet på den fritløbne most, hvilket resulterer i en fyldig hvidvin med en høstgul farve med grønne og klare toner og en rigtig god syrebalance. 

Efter 12 dages fermentering ved 16 grader i ståltanke stoppes fermentering ved nedkøling.

 

Paco & Lola No. 12 fra kooperativet Paco y Lola er lavet på 100% Albariño-druer. Druerne kommer fra mindre enkelt marker i  Val do Salnés-området i Galicien.

Vinstokkene vokser i sandblandet lerjord helt ud til til Atlanterhavet.

Man anvender pergola systemer for at sikre, at der ikke kommer råd i druerne. 

Serveringstemperatur: 8-10 ºC

 

stk.

Læs mere

Om druen

Albariñodruen er hoveddruen i Galicien. Den findes i høj grad i Rias Baixas. Kendetegnene for druen er en tyk skal, som gør den særdeles modstandsdygtig i det meget fugtige klima. Samtidig giver albariñodruen vinene et højt indhold af sukker og syre.

Albariño vine er kendetegnet ved at være aromatiske med en duft som ofte domineres at blomster. Smagen har et hint af citrus og fersken.

 

Om vinhuset

Paco & Lola startede i 2005 som en sammenslutning af en række vingårde t under navnet Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana. Målet for kooperativet var at skabe et stærkere og meget bedre produkt som kunne klare sig på internationalt niveau – og det må man bestemt sige at de er lykkedes med. Paco & Lola er et moderne vinhus, som bruger de nyeste metoder til at sikre at kvaliteten er i top.

Om regionen

Beliggende helt ud til Atlanterhavet er Rias Baixas det perfekte sted til at producere hvidvin i Spanien. Hoveddruen i Rias Baixas er med afstand albariño, som udgør 95% af produktionen. Selve området har oplevet en rivende udvikling siden de i 1988 blev en DO. Med nyt udstyr som ståltanke og temperaturstyring er kvaliteten af vinene blevet meget bedre og er i dag leverandør af nogle af de bedste hvidvine i Spanien.

 

De fleste af vinene fermenteres i ståltanke og kommer derefter på flaske. Dette giver vinen et frisk udtryk med en god aromatisk duft. En metode som man i stigende grad ser i dette område er at lade den fermenterede vin lagrer videre sammen med sine gærrester. Dette giver vinen en mere fyldig og blød karakter.

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

 

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Skaldyr