Tilbud

Valpolicella Vinkasse

899,00 DKK 1.194,00 DKK

VINE FRA DET DEJLIGE VALPOLICELLA

Vi har samlet 6 vine fra den Italienske producent Boscaini Carlo fra Veneto regionen. 

 

Vinkassen indeholder: 


2 fl. Valpolicella "Cà Bussin" DOC Classico, Italien (pris: 99,-) Læs mere her

2 fl. Valpolicella Ripasso "Zane" DOC Classico, Italien (pris: 179,-)Læs mere her

2 fl. Amarone Della Valpolicella "S.Giorgio" DOCG Classico, Italien (pris: 299,-) Læs mere her

stk.

Læs mere

Om landet

Forholdene for vindyrkning af helt perfekte, og man kan stort set dyrke vin på alle skråninger. I nyere tid er salget af italiensk vin steget markant, og her i landet har salget af italiensk vin overhalet salget af fransk vin med flere længder.

Italien opdeles i 20 vinregioner, alle med deres eget særpræg og speciale. Klimaet spiller en stor rolle da de forskellige områder påvirkes på forskellige måder, hvilket giver vinene stor diversitet.

Der findes et utal af nationale og regionale druer i Italien. De mest kendte er nok nebbiolo og sangiovese. Men i virkeligheden er vinene nok best kendt for hvor de kommer fra, eller hvilken metoder der er brugt. Barolo og Barberesco er eksempelvis små områder i Piemonte og Amarone er en særlig produktionsmetode.

Om regionen

Veneto er nok det område som flest danskere kender og har besøgt med Gardasøen, Verona og Venedig er de store trækplastre.

På vinfronten står der Soave, Bardolino og Valpolicella på halvdelen af regionens flasker. Mest kendt er dog valpolicellavinene. Vinen består af druerne Corvina, rondinanella og molinara og lavet på den klassiske måde går vinen under navnet valpolicella classico, som er en ung og frugtrig vin. Når druerne tørres kaldes vinen for Amarone, hvilket giver vinen markant mere pondus og sødme. Hældes en Valpolicella hen over restskallerne fra en Amarone kaldes vinen for Ripasso, som giver en vin med mere fylde men knap så kraftfuld.

Om druen

Corvina er hoveddruen i de kendte vine fra Veneto, som sammen med druerne molinara og rondinella bliver til valpolicella, amarone og recioto. Kendetegnene for disse vine er en let bitterhed og en smag af kirsebær og kirsebærsten.