Tilbud

Paco & Lola Gaveæske

399,00 DKK 439,00 DKK

Lola Cava, Paco & Lola, Spanien: "Frisk Mousserende cava, med små fine bobler" 

Til aftenens forret har vi valgt Verdejo Fermentado, 2014 fra det spanske vinhus Cuatro Rayas. Fermentado betyder, at vinen er fermenteret på franske allier egetræsfade. Vinens bærme tilsættes løbende. Herefter lagres vinen på fadende i 8 måneder. 

Dette bliver til en gylden vin, som har en ren og aromatisk duft, med hints af frugt. Vinen har en god struktur med en god balance og blødhed. Smagen har tydelige noter af vanilje.

Vinen passer virkelig godt til fiskeretter, men går også godt til forretter som carpaccio og vitello tonnato.

Paco & Lola, Paco & Lola, Spanien: "Frisk, intens smag af citrus. Elegant og let, bitter eftersmag"

Hvidvinen har en frisk, intens smag af citrus og en elegant og bitter eftersmag. Duften melder grapefrugt, accacie og lime - med en undertone af søde, tropiske frugter. Du møder en hvidvin med en høstgul farve med grønne og klare toner. 

Vin fra kooperativet Paco y Lola er lavet på Albariño-druer fra Val do Salnés-området i Galicien. Druerne kommer fra udvalgte vinstokke i området, som vokser helt ud til Atlanterhavet i sandblandet lerjord i pergoaler for at undgå råd i druerne. Efter 21 dages fermentering, ved 16 grader, lagres vinen i ståltanke på gærresterne.

Anmeldelse:

 

Thomas Rydberg: *****

"Fra Rias Baixas i Galicien. Grønne æbler i duften. En syrlig og flot albariño vin med æbler, citrus og blomster i smagen. Pæn fylde og tilpas syre. Mellemlang eftersmag."

Paco, Paco & Lola,Spanien: "En smag af mørke bær, blomster og balsamico" 

Dette er en ung vin, som ikke har lagret på fad, hvilket gør den let-drikkelig. Blandingen af Garnacha og Tempranillo giver en vin med intens duft, der bringer noter af solbær, sortbær og blomster. Rødvinen har en smag af kirsebær samt en eftersmag af blomster og balsamico. Vinen er produceret af druer fra 25 år gamle stokke. Disse gror i 450 meters højde, i lerholdig og stenet jord, i området Valdizarbe i Navarra i det nordlige Spanien.

Fantastisk "ung" vin!

stk.

Læs mere

Om druen

Albariñodruen er hoveddruen i Galicien. Den findes i høj grad i Rias Baixas. Kendetegnene for druen er en tyk skal, som gør den særdeles modstandsdygtig i det meget fugtige klima. Samtidig giver albariñodruen vinene et højt indhold af sukker og syre.

Albariño vine er kendetegnet ved at være aromatiske med en duft som ofte domineres at blomster. Smagen har et hint af citrus og fersken.

 

Om vinhuset

Paco & Lola startede i 2005 som en sammenslutning af en række vingårde t under navnet Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana. Målet for kooperativet var at skabe et stærkere og meget bedre produkt som kunne klare sig på internationalt niveau – og det må man bestemt sige at de er lykkedes med. Paco & Lola er et moderne vinhus, som bruger de nyeste metoder til at sikre at kvaliteten er i top.

Om regionen

Beliggende helt ud til Atlanterhavet er Rias Baixas det perfekte sted til at producere hvidvin i Spanien. Hoveddruen i Rias Baixas er med afstand albariño, som udgør 95% af produktionen. Selve området har oplevet en rivende udvikling siden de i 1988 blev en DO. Med nyt udstyr som ståltanke og temperaturstyring er kvaliteten af vinene blevet meget bedre og er i dag leverandør af nogle af de bedste hvidvine i Spanien.

 

De fleste af vinene fermenteres i ståltanke og kommer derefter på flaske. Dette giver vinen et frisk udtryk med en god aromatisk duft. En metode som man i stigende grad ser i dette område er at lade den fermenterede vin lagrer videre sammen med sine gærrester. Dette giver vinen en mere fyldig og blød karakter.

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

 

Hoveddruen er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Lolo Cava, Paco & Lola, Spanien: "Frisk Mousserende cava, med små fine bobler" 

Til aftenens forret har vi valgt Verdejo Fermentado, 2014 fra det spanske vinhus Cuatro Rayas. Fermentado betyder, at vinen er fermenteret på franske allier egetræsfade. Vinens bærme tilsættes løbende. Herefter lagres vinen på fadende i 8 måneder. 

Dette bliver til en gylden vin, som har en ren og aromatisk duft, med hints af frugt. Vinen har en god struktur med en god balance og blødhed. Smagen har tydelige noter af vanilje.

Vinen passer virkelig godt til fiskeretter, men går også godt til forretter som carpaccio og vitello tonnato.

Paco & Lola, Paco & Lola, Spanien: "Frisk, intens smag af citrus. Elegant og let, bitter eftersmag"

Hvidvinen har en frisk, intens smag af citrus og en elegant og bitter eftersmag. Duften melder grapefrugt, accacie og lime - med en undertone af søde, tropiske frugter. Du møder en hvidvin med en høstgul farve med grønne og klare toner. 

Vin fra kooperativet Paco y Lola er lavet på Albariño-druer fra Val do Salnés-området i Galicien. Druerne kommer fra udvalgte vinstokke i området, som vokser helt ud til Atlanterhavet i sandblandet lerjord i pergoaler for at undgå råd i druerne. Efter 21 dages fermentering, ved 16 grader, lagres vinen i ståltanke på gærresterne.

Anmeldelse:

 

Thomas Rydberg: *****

"Fra Rias Baixas i Galicien. Grønne æbler i duften. En syrlig og flot albariño vin med æbler, citrus og blomster i smagen. Pæn fylde og tilpas syre. Mellemlang eftersmag."

Paco, Paco & Lola,Spanien: "En smag af mørke bær, blomster og balsamico" 

Dette er en ung vin, som ikke har lagret på fad, hvilket gør den let-drikkelig. Blandingen af Garnacha og Tempranillo giver en vin med intens duft, der bringer noter af solbær, sortbær og blomster. Rødvinen har en smag af kirsebær samt en eftersmag af blomster og balsamico. Vinen er produceret af druer fra 25 år gamle stokke. Disse gror i 450 meters højde, i lerholdig og stenet jord, i området Valdizarbe i Navarra i det nordlige Spanien.

Fantastisk "ung" vin!

Vin til mad Aperitif, Fisk, Okse