PACO & LOLA

Oprettet d. under Vores vinhuse

Prikkerne fra Paco & Lola

Vi er utrolig stolte over kunne forhandle det spanske vinhus Paco & Lolas vine i Danmark.

 

Paco & Lola startede i 2005 som en kooperativ af en række vingårde under navnet Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana. Målet for dette kooperativ var at skabe et stærkere og meget bedre produkt, som skulle kunne klare sig på internationalt niveau – og det må man bestemt sige, at de er lykkedes med.

 

Paco & Lola er et moderne vinhus, som bruger de nyeste metoder til at sikre at kvaliteten er i top. Alle de høstede druer kommer fra egne marker og filosfien for teamet bag vinene er meget klart – The Search for exellence. Med over 200 hektarer fordelt ud over 1800 små vinmarker over den spanske nordøstkyst samler Paco & Lola det bedste fra Galicien i deres vine.

 

Paco & Lola hører under DO’en Rias Baixas i regionen Galicen, som ligger I det nordvestligste hjørne af Spanien. Området grænser bl.a. op til Portugal og Atlanterhavet. Klimaet er generelt køligere end i resten af Spanien, hvilket giver området perfekte forhold til at dyrke hvidvin. Den altdominerende drue i området er Albariño, hvilket skyldes at vinproducenterne i området besluttede at de skulle udvælge en drue som de mente kunne slå igennem internationalt. Og omverdenen har bestemt fået øjnene op for den aromatiske vin.  

 

Vinhuset producerer også hovedsagelig hvidvine på Albariño, men derudover har de også en rødvin lavet på 50% Garnacha og 50% Tempranillo fra deres nye vinhus i Navarra regionen. Hvidvinene er som skabt til varme sommerdage på terrassen eller til fiskeretter, mens rødvinen rødvin har bibeholdt meget af den klassiske spanske karakter, men med et moderne og lettere udtryk, hvilket får den til at passe perfekt med det spanske tapasbord.

 

Allerede inden man åbner man flasken ser man at der er tænkt på detaljerne. Deres farvefulde og frække grafiske udtryk viser tydeligt at vi ikke har at gøre med et helt klassisk vinhus. Der er tænkt over alle detaljerne.

Vores møde med Paco y Lola

Vi besøgte Paco & Lola i 2014 i forbindelse med en rundrejse i Galicien. Agustin og Carolina gav os den  klassiske rundvisning i deres topmoderne faciliteter. Derefter havde vi fornøjelsen af at smage på deres fantastiske vine.  Paco y Lolo er perfektionisme til fingerspidserne – dog uden at miste den sædvanlige spanske varme og nærhed.

SE VORES VINE FRA PACO & LOLA HER


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar