Argentina er verdens femte største vinproducent. Alligevel er argentinsk vin først for nyligt kommet på de europæiske hylder. 

Hoveddruen i Argentina er Malbec, men man finder masse af vine på Syrah, Cabernet Sauvignon og Chardonnay.

Vindyrkning i Australien er et relativt nyt fænomen i forhold til Europa. 

Klimaet i Australien betyder at man aldrig, uanset prisen, får fat i en tyndbenet vin, som ofte kan være tilfældet i Europa. 

Vinproduktionen i Chile begyndte da spanierne nåede til landet. Her fandt man et kuperet terræn med et klima der er passende for vindyrkning.

De primære druer er de klassiske sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir. 

Frankrig er på mange måde faderen inden for moderne vindyrkning, da mange af de processer og metoder man bruger i dag har deres udspring fra dette område. 

Historien om Israel vinkultur er også historien om landets skiftende kultur.

Israel er egentlig et gammelt vinland, men hele produktionen var stoppet i over 1500 år, da det var ulovligt ifølge koranen, indtil jøderne vendte tilbage til området i slutningen af 1800-tallet.  

Forholdene for vindyrkning af helt perfekte, og man kan stort set dyrke vin på alle skråninger. I nyere tid er salget af italiensk vin steget markant, og her i landet har salget af italiensk vin overhalet salget af fransk vin med flere længder. 

Vinproduktionen er centreret mod øst. Omkring 70% af produktionen er hvidvin, der primært laves på den nationale sort Grüner Veltliner. 

Hvor salget af rødvin og hvidvin fra Portugal er gået ned ad bakke, er salget af portvin stødt stigende. Her i Danmark har man inden for de seneste år virkelig fået øjnene op for hedvinen, hvor salget er steget markant.

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling. Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. 

Den Sydafrikanske vinproduktion startede meget præcist den 2. februar 1659. Her skriver guvernør Jan Van Riebeeck: ”Velsign den gode Gud, Kapdruer er presset for første gang”. 

Måden man har valgt at lave vin i USA har haft stor betydning for produktionen verden over.
Tanken er at lave vin med øje for forbrugeren, hvilket betyder drikkeklare og markante vine.
Her retter man bare naturen til, hvis ikke vinen har den helt rigtige smag og farve. 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Find Vinstokken.dk på Facebook 

Find Vinstokken.dk på Trustpilot

 

Leveringsbetingelser

Reklamation

Cookies 

Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)

Betalingsbetingelser

 

Kontakt

Vinstokken.dk

Michael Drewsens Vej 12

8270 Højbjerg

Tlf.: 5140 9226 // mail@vinstokken.dk